Hvad er et Transport Management System?

Software spiller en central rolle i flere og flere organisationer. Virksomheder kan godt lide at udnytte teknologiske muligheder for at gøre deres virksomheder lidt bedre og mere effektive. For logistiske virksomheder er Transport Management System (TMS) et eksempel på en potentiel værdifuld software. Derfor forklarer vi i dette indlæg hvordan TMS kan være værdifuld for din virksomhed. Nysgerrig på hvordan det virker? Læs videre her!

Hvordan fungerer et Transport Management System?

SolutionWebs Transport Management System, EuroTMS, hjælper dig med at planlægger, eksekvere og optimere transport – det vil sige transporten af varer fra A til B. Et Transport Management System (TMS) er et stykke software som indeholder funktionaliteter som du ikke kan ignorere… Det fortæller vi mere om senere.

Hvordan kan et Transport Management System tilføje værdi til en virksomhed?

Et Transport Management System kan spille en vigtig rolle i eksekveringen af virksomhedsaktiviteter. Systemet er afgørende for at den såkaldte supply chain kører som den skal. Dette kan på mange måder tilføje værdi for transport- og logistikvirksomheder. Et TMS assisterer med følgende aspekter af transport:

  • Planlægning
  • Eksekvering
  • Optimering

Planlægning

De gode nyheder er, at TMS kan tilføje værdi i alle tre områder. Når det kommer til planlægning, taler vi om automatisk at vælge den bedste måde og rute for transport. Dette ligger i geocoding, som er en utrolig præcis måde at navigere på.

Eksekvering

Et Transport Management System er også meget brugbart når det kommer til at udføre transport. Eksempelvis er det muligt for softwaren automatisk at dokumentere forsendelser eller facilitere simpel kommunikation mellem parter.

Optimering

Optimering er muligt gennem funktionel analyse af TMS. Rapporteringer, statistik og dashboards kortlægger hvor forbedringer kan foretages. Dette er data som muligvis ellers ville være ukendt. Effektive forbedringer kan implementeres ved hjælp af indblik, som opnås gennem softwaren. Tænk eksempelvis på indblik i kørsel og hviletider, så bøder kan undgås.  Flådestyringsfunktioner tilføjer enorm værdi.

Hvad er fordelene ved et Transport Management System?

Udover generelle TMS funktionaliteter indenfor planlægning, eksekvering og optimering, er der forskellige praktiske fordele. Fordele som går hånd i hånd med ankomsten af et Transport Management System. Blandt dem kan nævnes:

  • Højere effektivitet
  • Lavere omkostninger
  • Nye indblik

Højere effektivitet

Et TMS er en all-in-one platform. Alt er tydeligt ved et øjekast, og det gør det nemmere at arbejde effektivt. Softwaren overtager også opgaver som tidligere skulle gøre manuelt. Eksempelvis administreringen af opgaver såsom dokumentationen af varetransport. TMS automatiserer komplicerede administrative processer og sparer dig værdifulde timer. Et andet eksempel på forhøjet effektivitet er, at det gør kommunikationen nemmere. Ikke kun intern kommunikation med chauffører, men også kommunikation med kunder gennem en personlig kundeportal!

Lavere omkostninger

Lavere omkostninger er stærkt forbundet med effektivitet. Med mindre administrativt arbejde, kræves færre mennesker. Disse besparelse i personale kan benyttes på de områder hvor der er mest behov for dem. Men de bedste transportruter og den automatiserede transport dokumentering fører også til lavere omkostninger for virksomheden. Når du foretager status vil du opdage, at investering i transport management software kan være en attraktiv investeringer.

Nye indblik

For at konkurrere i denne verden, er nye indblik uvurderlige. Et TMS gør transporten indsigtsfuld. Hvad fungerer? Og endnu vigtigere: hvad kan forbedres? Systemet giver indblik som har høj værdi for enhver transportør. Hvert forbedringspunkt er en fordel for fremtiden af virksomhedens processer. Jo flere indblik, jo flere forbedringer. Og jo flere forbedringer der implementeres, jo bedre vil din virksomhed præstere.

Kontakt endelig vores team

Blev du interesseret i Transport Management System efter at læse denne videnscenter artikel? SolutionWeb vil med glæde starte samtalen. Vores passionerede team er klar til at besvare alle dine spørgsmål og gennemgå mulighederne for din virksomhed!

©2023 - Design & programming by SolutionWeb

Log in with your credentials

Forgot your details?